Jaarprogramma Route '23

Het Jaarprogramma is toegespitst op het leven van jou als agrarische vrouw.
Route '23 is de weg naar het leven waar jij van droomt. En dit is waarom wij dit programma hebben ontwikkeld:

'Soms is er een moment waarop je weet dat er iets moet veranderen. Je bent zelf al aan de slag gegaan om zaken anders aan te pakken, maar het werkt niet. Dan moet je echt Mevrouw de Boer bellen. Rianne en Marlies zijn ongelofelijk professioneel, humoristisch en goed zodat je echt stappen zet om verder te komen.'
Dorieke Goodijk, deelneemster Route '21

Wil je ècht aan de slag met jouw droom of doel? Dit programma van Mevrouw de Boer bevat alles om dat te bereiken. Wij zijn Marlies en Rianne van Zeeland, zussen, boerendochters, onderneemsters, creatievelingen en soms een bietje gek. We zijn in 2014 gestart met Mevrouw de Boer. Als boerendochters kennen we de dynamiek van het werken en leven in de agrarische sector en we weten heel goed wat de daarbij behorende uitdagingen en kansen zijn. Wij hebben alles wat we hebben en weten in dit programma gestopt, speciaal voor jou zodat jij (wel) gaat doen wat je graag wil.


'Je besluit niet van de ene op de andere dag om een jaar op reis te gaan, dat begint met een gevoel diep van binnen. Je kan niet precies woorden geven aan wat de reis je gaat brengen, het enige wat je weet is dat het goed is. Er is lef en moed voor nodig om er ook echt voor te gaan. Je staat aan het begin van jouw reis, een soort ontdekkingsreis. En één ding weet je zeker: Deze ervaring nemen ze je nooit meer af.' Marlies & Rianne

Route '23 is speciaal ontwikkeld voor jou als agri vrouw. - Lees verderop de omschrijving van de term 'agri vrouw'. - Het is misschien even wennen, maar het draait dus om jou, gelukkig ben je met nog 11 andere vrouwen die dat ook (nog) niet gewend zijn ; ) Misschien voel je al wat kriebels, wij in ieder geval wel, we kijken er ontzettend naar uit om samen aan dit avontuur te beginnen!
Lees hier onder voor wie dit programma is en wat we gaan doen.


Voor wie is dit Jaarprogramma?

Het Jaarprogramma is speciaal voor agrarische vrouwen;
Een agrarische vrouw is voor ons een vrouw die op een agrarisch bedrijf woont, of je nu zelf boerin bent, je man ondersteunt, je een baan buitenshuis hebt of fulltime thuis bent.

Het maakt ons niet uit of je 28 of 63 jaar bent. Dit programma is voor vrouwen die bewust in het leven (willen) staan. Die nieuwsgierig zijn naar wat er nog meer in het leven zit en open staan voor persoonlijke groei. Dit programma is dus niet voor jou als je wilt dat alles blijft gaan zoals het altijd al ging.

'Ik ben ontzettend blij dat ik meegedaan heb en ik zou het iedereen aanraden. Het heeft me een waardevoller leven gegeven. Ik sta bewuster in het leven.'
Gerda Relou, deelneemster Route '21

Heb je het gevoel dat we het over jou hebben? Wil je meer weten over dit programma?
Vul hier je gegevens in en we nemen contact met je op.

Ik heb elke live dag weer genoten van de fijne groep die we samen hebben, van alles wat jullie voor mij hebben gedaan. Het was elke maand weer iets moois om naar uit te kijken, terwijl je weet dat je hard met jezelf aan de slag gaat. En dat is het mooie, het kan met een lach en een traan en alles is goed : )
Dianne Stokkers, deelneemster route '21

Praktische informatie

Op vrijdag 15 september start alweer de 4e groep met het Jaarprogramma van Mevrouw de Boer.

We komen één keer per maand bij elkaar tijdens een live dag van 9.30 uur tot 16.30 uur.
Iedere live dag staat in het teken van het thema van die maand. De thema's zijn toegespitst op het leven van jou als agri vrouw en op het bereiken van jouw doel. Er zijn in totaal 10 live dagen, op een centrale plek in Nederland. Tijdens de zomervakantie zijn er geen live dagen.

In dit Jaarprogramma staat jouw doel centraal, dat doel en de route naar jouw doel bepaal jij. Dat is belangrijk, zodat het realistisch is voor jou in jouw leven op dit moment. Je volgt je eigen tempo, je pikt op wat voor jou van belang is en daar ga je vervolgens mee aan de slag. Op die manier kom je in een flow terecht die zorgt dat je groeit. En groei geeft je het gevoel dat je leeft!

Maar.. je hoeft het niet alleen te doen, wij zijn je persoonlijke coaches en begeleiden je waar nodig.

'Jullie zijn mijn favoriete en meest creatieve, inspirerende, innovatieve, toffe, gekke, lieve, keigoeie reisbegeleiders!!! Route '21 heeft me bij mijn bestemming gebracht en ik reis nog even door.'

En naast ons als begeleiding, is de groep een belangrijk onderdeel van het programma. We werken met een kleine groep van maximaal 12 vrouwen, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht.

'Maandelijks hebben we met de hele groep enorme stappen gezet. Dankzij de andere dames heb ik gezien hoe divers de invulling van een 'boerinnenleven' kan zijn, wat motivatie geeft om mijn eigen 'boerinnenleven' in te vullen op de manier die ik zelf prettig vind (wat misschien niet in mijn oude plaatje van 'mijn boerinnenleven' past).'

Samen met ons en de andere deelneemsters kom je in een Whatsapp groep, waar je elkaar kan ondersteunen en samen successen kan vieren. De verbinding met elkaar en het kunnen delen met vrouwen die je met een half woord begrijpen, brengt herkenning en erkenning <3.

'Iedereen kan helemaal zichzelf zijn, je bent samen als groep en toch is ieder met haar eigen weg bezig.'

'Het meedoen aan het Jaarprogramma van Mevrouw de Boer heeft mij zoveel opgeleverd, dit raad ik iedere agrarische vrouw aan. Binnen de groep heb je veel herkenning, voel je je begrepen, je krijgt veel inzichten en handvatten om bepaalde zaken aan te gaan. Het is een cadeau voor jezelf en investeren in jezelf is zeker niet onbelangrijk.'

Het programma is door ons zelf ontwikkeld en het barst van onze kennis en ervaring over de agrarische sector, persoonlijke groei, vrouwelijk leiderschap, ondernemerschap, mindset en systemisch werk. En toch gaan we je niet persé veel nieuwe dingen leren, we helpen je om terug te komen bij jezelf en bij jouw natuur. Je gaat misschien zelfs veel ont-leren. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat de impact van dit programma kan zijn? Vul hier je naam en nummer in, dan gaan we samen onderzoeken of het iets voor je is. En lees vooral nog even de verhalen over het Jaarprogramma van 2021: Route '21. We vinden het zo mooi om deze verhalen te lezen en we willen ze graag met je delen.'Dit jaarprogramma is voor mij een zeer waardevolle investering in mezelf geweest! Mede door de combinatie van groepscoaching, individuele coaching en kennismaking met diverse persoonlijke ontwikkelings-skills, heb ik ontzettend veel geleerd en kan ik dit toepassen in mijn verdere leven, zowel zakelijk als privé. Daarnaast vond ik het feit dat we een mooie, diverse, hechte groep werden gedurende dit jaar, die samen veel ups en downs hebben beleefd, een grote meerwaarde. Het was elke live dag weer een cadeautje voor mezelf! Liefs, Carlijn''De fascinerende wereld van Mevrouw de Boer inspireert me. Alles mag er zijn, alles krijgt ruimte en het avontuur is gelukkig oneindig.
Aan het begin van 'route 21' zie ik mij in onze keuken staan en ik voelde me gevangen. Opgesloten in mijn situatie. Ik voelde me schuldig om alles wat niet lukte. Ik miste zelfverzekerdheid, overzicht, energie, daadkracht, oprechte aandacht voor mijn kinderen, mijn man en mezelf. Er was geen kleur. Mijn kern was leeg. Terwijl ik alles had wat ik wenste.

Mijn verwachting was, dat ik met de kennis en creativiteit van Rianne en Marlies diep in mijn kern zou kunnen reizen op zoek naar... mezelf?
En vanuit de kern weer voelen en weten wat mijn taak mag zijn. Wat bij mij past om te doen. Eerst in de kleine dingen, de gewone dingen, mijn dagelijkse invulling. En ik hoopte dat ik na een jaar precies zou weten wat voor werk ik zou gaan doen.

Het programma heeft me een fijne veilige plek opgeleverd met agri vrouwen waar ik compleet open kan zijn. Het is me duidelijk geworden, dat 'doen wat bij me past' minder belangrijk is, dan 'helemaal mezelf zijn'. Ik werd geïnspireerd door deze uitspraak: Doe als een tulp en ga uit je bol. Het is de kunst om mijn verstand en mijn gevoel te laten samenwerken. En dat kan ik zelf! Een kwestie van tijd plannen en in liefdevolle vertraging mijn emoties aandacht en ruimte te geven. Route '21 heeft me geleerd wat mijn kernwaarden zijn. En ik leef vanuit een nieuwe, meer passende overtuiging. The 'hardest climb' was wat ik echt nodig had. Jullie hebben in een systemische oefening de onderste steen boven gekregen. Een hele ongrijpbare, ongelofelijke en mooie steen. Nu heb ik 'the best view' om terug te kijken op alles wat geweest is en wat er nog komt; als mezelf en in nieuwe verbinding. Oh... en niet te vergeten... ik ervaar weer van die 'toevalligheden' en daar word ik enorm blij van... en nog meer als ik ze kan delen!

Mijn man vindt me er beter uit zien, lichter en blijer. Hij merkt dat ik de dingen anders bekijk en anders over dingen nadenk. Positiever.
De kinderen vinden me minder gestrest en rustiger. Niet meer zo van: 'Whaaa... HOE moet ik het allemaal doen!' Volgens mijn oudste dochter denk ik beter na over de dingen die ik moet doen. Ze vinden het leuk, dat ik over mijn belevenissen vertel. Ze horen blijkbaar eens iets van mij waar ik enthousiast over ben. En ze vragen zich af, wanneer zij een keer naar Mevrouw de Boer mogen : )

We hebben in ons gezin en op de boerderij andere keuzes gemaakt. Er mag meer ruimte komen voor ieders zelf. We doen ons best om ook aandacht te hebben voor andere interesses en ideeën van elkaar buiten de boerderij om. We vinden tijd met elkaar heel belangrijk en maken daar bewust meer ruimte voor. Daarnaast stap ik de keuken vaker uit (ook met de kinderen) en ga samen ontdekken wat er op de boerderij te beleven is. Ik probeer de kleine en grote wonderen te vangen en ik hoop dat ik die op een dag kan vertalen naar andere mensen. "Dankzij Mevrouw de Boer kan ik vol kleur uit mijn bol springen."
Christien Dun - Niemijer